Zoeken
Veelgestelde vragen (FAQ)
over Rolex horloges en SUBGMT

Rolex en Patek horloges en het kopen- en verkopen hiervan roept vele vragen op. Hier een paar goede en iets minder goede vragen die we regelmatig gesteld krijgen.
Als u vragen heeft of antwoorden wenst dan horen wij dat graag: info@SUBGMT.com.

Kunt u een Rolex of Patek Philippe zonder papieren kopen?

Ja natuurlijk kunt u het doen maar het is niet altijd verstandig. Een Rolex of Patek van laten we zeggen 20-25 jaar oud - daar zijn er niet heel veel meer van met de doos en papieren, mensen wisten toen niet zo goed dat het een extra waarde zou betekenen anno 2020 en na een jaar garantie werden ze samen met het verkopen garantiebewijs van de strijkbout weggegooid, of ze zijn na 4 verhuizingen misplaatst of kwijtgeraakt. Bijkomende zaak is dat deze "complete" horloges nu extra veel waard zijn, wat dan weer boefjes aantrekt die papieren gaan vervalsen, wat heel eenvoudig is natuurlijk. Dus.... Een vintage Rolex of Patek kunt u best kopen, maar dan bij een goede partij waar alle nummers op een doorlopend genummerde factuur zijn gezet. 

Echter! Een Rolex of Patek echter van 10 jaar jong, die kunt u het beste met papieren kopen. De afgelopen tien jaar weet echt wel iedereen hoe belangrijk de papieren zijn, dus een horloge zonder papieren komt of uit een echtscheiding of is gejat of er is iets anders mee - uitzonderingen daar gelaten. Voor ons is dus deze 10 jaar een soort van magische grens, en zonder papieren zullen wij niks aankopen ouder dan 2010 zonder papieren, beetje uitgezonderd Patek Philippe waar je een extract kan aanvragen, zodat je weet dat het horloge OK is. Onze 2 centen...