Zoeken

Rolex Day-Date

Hieronder staan de door ons verkochte Rolex Day-Dates - in alle vormen en maten. Als er een prijs bij het horloge staat is deze nog te koop/beschikbaar: 

#/pagina
 
Afdrukken
Eerste paginaVorige pagina
1
Volgende paginaLaatste pagina
Eerste paginaVorige pagina
1
Volgende paginaLaatste pagina

De Rolex Day-Date

Op de Rolex site staat dit geschreven: "In 1956, the Rolex Day-Date made its debut. Available only in 18k gold or platinum, it was the first wristwatch to display the date and day of the week spelt out in full in a window on the dial. With the President bracelet, originally created specially for it, the Day-Date continues to be the watch par excellence of influential people". Die DD kwam maar in 1 maat (36mm - vanaf 2007 werd die groter) maar wel in vele vormen. Boomschors, gladde bezels, moire, diamanten, houten, emaille of stenen platen, eigenlijk is alles mogelijk en er zijn duizenden variaties te bedenken. Nieuw kosten ze een fortuin, tweedehand en zeker vintage (plexi) zijn ze nog zeer de moeite waard! Veel horloge voor relatief weinig geld. De Day-Date is gedragen door grootheden als Sonny Crocket, Tony Soprano, Klaas Bruinsma en Sylvie Meis. 

Plexi 1803 Day-Date

De plexi modellen hebben altijd 4 cijfers (1803, 1802, 1804, 1806 etc) en plexiglas. Deze zijn tot ongeveer 1980 gemaakt. Wat ons betreft is de plexi Day-Date de leukste DD. Natuurlijk is het goud en valt het op (zeker in de gele variant) maar het getuigt ook van stijl en klasse. Niet te groot, niet te dik. Gewoon mooi!

Saffierglas (1)18038 Day-Date

Met de komst van saffierglas kwam er een cijfer bij (18038, 18239, 18048 voor boomschors etc) en nu zijn het de 118238en die de scepter zwaaien. En ze worden ook steeds groter ook, zoals de Day-Date II. In 2016 is de 40MM gelanceerd, en eigenlijk is dat de mooiste maat. Als u bijvoorbeeld een witgouden 40mm neemt met een groene plaat: dan bent u goed bezig. Hieronder staan een aantal Day-Dates die wij verkocht hebben, als u een prijs ziet bij een horloge dan is deze nog te koop!