Zoeken
Veelgestelde vragen (FAQ)
over Rolex horloges en SUBGMT

Rolex en Patek horloges en het kopen- en verkopen hiervan roept vele vragen op. Hier een paar goede en iets minder goede vragen die we regelmatig gesteld krijgen.
Als u vragen heeft of antwoorden wenst dan horen wij dat graag: info@SUBGMT.com.

Vintage Rolex of modern voor mij?

Op ieder potje past een dekseltje, en dat geldt zeker ook bij Rolex. Voor ieder wat wils, staal, goud, diamanten, klein, groot, oud nieuw. Maar een nieuwe Rolex is een nieuwe Rolex. Het zegt eigenlijk niks over u behalve dat u 6 of 7 of 10 duizend euro hebt uitgegeven aan een horloge dat uw buurman ook heeft of gaat halen waarschijnlijk. En daarom hebben wij zelf een sterke voorkeur voor VINTAGE Rolex, want leg 10 stalen GMT’s 1675 op tafel en geen eentje is gelijk met de andere, en geen eentje is perfect.

Het rammelt, de banden zijn dun en kwetsbaar. Met een beetje pech valt zelfs uw haar uit van een oude Rolex (radium). Er zullen spots op de plaat zitten, de indexen geven geen licht meer, op sommige dagen loopt ie beter dan op anderen. Maar dat hoort bij VINTAGE ROLEX. Natuurlijk heeft een nieuwe best wat voordelen, u kunt er mee het zwembad of de zee in, u hoeft niet steeds door te draaien voor de datum en ook het glas krast niet zo snel. Maar het rammelt niet, er zit geen gevoel ik. Geen “ziel”.  Het is als een nieuwe Porsche 911, het zal ongetwijfeld heerlijk rijden maar een oude 3.0 Turbo zonder stuurbekraching en trommelremmen, dat is pas werken en niet voor watjes!